قالب تزریق پلاستیکتزریق پلاستیک چیندستگاه تزریق رومیزیدستگاه تزریق پلاستیکدستگاه اتومات بادکن پت دستگاه دستی بادکن پت
فروش الکتروموتور تک فاز و سه فاز از چین
موتور الکتریکی ، نوعی ماشین الکتریکی است که انرژی انرژی الکتریکی را به حرکت (چرخش)؛ انرژی جنبشی، تبدیل میکند. عمل عکس آن که تبدیل حرکت (چرخش) به الکتریسیته است، توسط ژنراتور انجام میشود. این دو وسیله بهجز در عملکرد، مشابه یکدیگر هستند. اکثر موتورهای الکتریکی بر اساس الکترومغناطیس کار میکنند، اما موتورهایی که بر اساس پدیدههای دیگری نظیر نیروی الکتروستاتیک و اثر پیزوالکتریک کار میکنند، هم وجود دارند که البته کاربردهای خاص (و اندکی) دارند. ایده کلی این است که وقتی که یک رسانای حامل جریان الکتریکی (مانند سیم) در یک میدان مغناطیسی قرار میگیرد، نیرویی بر رسانا از سوی میدان وارد میشود. در یک موتور استوانهای، چرخانه (روتور) به علت گشتاوری که ناشی از نیرویی است که به فاصلهای معین از محور چرخانه به آن وارد میشود، میچرخد.
اغلب موتورهای الکتریکی دوّار هستنند، اما موتور خطی هم وجود دارند. در یک موتور دوار بخش متحرک (که معمولاً درون موتور است) چرخانه یا روتور و بخش ثابت، ایستانه یا استاتور خوانده میشود. موتور شامل آهنرباهای الکتریکی است که روی یک قاب سیمپیچی شدهاست. گر چه این قاب اغلب آرمیچر خوانده میشود، اما این واژه عموماً به غلط بکار میرود. در واقع آرمیچر آن بخش از موتور است که به آن ولتاژ اِعمال میشود، یا آن بخش از ژنراتور است که در آن ولتاژ ایجاد میشود. با توجه به طراحی ماشین، هر یک از چرخانه یا ایستانه میتوانند آرمیچر باشند.
موتور الکتریکی یا به طور مصطلح الکتروموتور نوعی از ماشین های الکتریکی است که وظیفه تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی را بر عهده دارد.
با نگاهی به شکل ظاهری الکتروموتور میتوان دریافت که با اتصال جریان الکتریکی به ترمینال باکس آنها، با وصل جریان برق موتور شروع به گردش نموده و باعث انجام عملی مکانیکی میشود.
بطور کلی الکتروموتور بر اساس ارتباط منطقی ما بین میدان مغناطیسی موتور و جریانهای گردشی عمل میکند که برآیند آن ایجاد نیرویی گردشی است.
جریان الکتریکی ممکن است از طریق پیل(باتری)، منبع ولتاژ متاوب تکفاز و یا سه فاز باشد که تقسیم بندی تولید موتور الکتریکی را بوجود میآورد.
به این معنی که نیروی مکانیکی مانند حرکت حاصل از جریان آب را به شکل چرخشی، به نیروی الکترکی تبدیل مینمایند.
★ موتور های DC یا جریان مستقیم(راه اندازی توسط پیل یا باتری)
★ الکتروموتور تکفاز (راه اندازی با برق تکفاز شهری)
★ الکتروموتور سه فاز (راه اندازی با برق سه فاز)
★ موتورهای ذغالی و بدون ذغال(موتور هایی مانند موتور جاروبرقی و یا موتوهای DC)
★ موتورهای دریایی Marrine (موتور هایی با قابلیت کاربرد در صنایع دریایی و کشتی سازی)
★ موتورهای ضد انفجار (موتورهای با آلیاژ بسیار مقاوم در صنایع سخت صنعتی)
از نظر سایز و رنج توان، موتورهای دریایی و موتورهایی که کاربردی در پمپاژ دارند بالاترین رنج توان(تا ۱۰۰مگاوات) تولید میگردند.
از کاربردهای فراوان موتور الکتریکی میتوان از لوازم خانگی (مانند ماشین لباسشویی، میکسر و …)، ساعت مچی(موتورهای DC بسیار کوچک)، جرثقیل، پمپ های آب خانگی، و مصارف صنعتی بسیار گسترده در صنایع ماشین سازی نام برد.
به بیانی دیگر موتور الکتریکی نیرو و یا گشتاور تولید میکنند که میتواند باعث تبدیل انرژی، حرکت، چرخش و یا فشار بوجود میآورد.
در سال ۱۸۲۴ میلادی، یک فیزیکدان فرانسوی به نام آرانگو به وجود میدان های مغناطیسی چرخشی پیبرد و که بهوسیله قطع و وصل جریان برق توسط یک سویچ ایجاد میشد.
با استفاده و بهره گیری از میدان مغناطیسی، در سال ۱۸۷۹ اولین نمونه موتور القایی ساخته شد.
پس از آن اولین موتور القایی بدذون سویچ در سال ۱۸۸۵ توسط فراریس ساخته شد.
هیچ یک از این موتور های تولیدی قابلیت تولید صنعتی در حجم انبوه را نداشتند و تماما نمونه های آزمایشگاهی بودند.
پس از آن در سال ۱۸۸۷ اولین موتور القایی سیم پیچی چند قطبی توسط نیکلای تسلا که نمونه صنعتی موتور برقی بود تولید نمود.
این الکتروموتور یک موتور الکتریکی چهارقطبی بود که با اختلاف زمانی در میدان مغناطیسی ایجاد شده در هر قطب سیم پیچ به انرژی چرخشی دست یافت.
روتور الکتروموتور
به قسمت متحرک در الکتروموتور روتور گفته می شود که وظیفه ارائه قدرت مکانیکی طی فرایند تبدیل از قدرت الکتریکی از طریق شافت را بر عهده دارد.
روتورها بطور کلی دارای تیغه هایی رسانا هستند که وظیفه حمل و جابجایی جریان را بر عهده داشته و با میدان مغناطیسی ایجاد شده از طریق استاتور در ارتباط هستند به باعث ایجاد نیروهایی به منظور راه اندازی و چرخش شافت می شوند.
در برخی موارد روتورهای دارای ساختاری به شکل آهنربای دائم هستند و استاتور دارای تیغه های رسانا می باشد.
استاتور جز ثابت در الکتروموتور است که همانگونه که اشاره شده دارای سیمپیج و یا آهنربا است که از طریق ایجاد میدان مغناطیسی و تبادل این میادین با روتور باعث چرخش روتور که در مرکز آن شافت قرار گرفته میشود.
در هسته استاتور ورقه هایی به نام لمینت وجود دارد که برای کاهش تلفات انرژی استفاده میشود.
در ابتدا و انتهای شافت از بلبرینگ و یا یتاقان برای چرخش بهتر روتور حول محور خود قرار دارد.
شافت موتور از طریق بلبرینگ نیروی مکانیکی به خروجی خود انتقال میدهد.
بین جز ثابت و متحرک الکتروموتور (روتور و استاتور) می بایست یک فاصله هوایی وجود داشته باشد که باعث افزایش جریان مغناطیسی میشود.
این فاصله هوایی از این حیث که با افزایش آن باعث افزایش بیش از حد میدان مغناطیسی و ایجاد نویز و صدای زیاد میشود، بسیار مهم است.
به این منظور فاصله هوایی باید بسیار کم و در حداقل در نظر گرفته شود.
سیم پیچ مجموعه ای از سیمهای رسانای معمولا از جنس مس می باشد که در داخل محفظهای به نام کویل قرار گرفته و با عبور جریان الکتریکی از آن و اختلاف میدان مغناطیسی موجود در بین سیم پیچ و روتور و استاتور چرخش را کنترل مینماید.
معمولا سیمپیچ ها قطب نامیده میشوند که تعیین کننده دور چرخشی الکتروموتور می باشند. هر چقدر تعداد قطبها افزایش مییابد دور موتور کاهش مییابد.
در ابتدا و انتهای هر الکتروموتور بلبرینگ ها داخل صفحاتی به نام در کاسه شافت را در مرکز قرار میدهند تا جریان چرخشی مکانیکی بدرستی و با قدرت کامل و کنترل شده هدایت شود.
تمامی اجزاء ثابت و متغییر داخل محفظه ای به نام پوسته قرار میگیرند که کاملا بسته و معمولا از جنس چدن و یا آلومینیوم است.
در قسمت انتهای الکتروموتور و انتهای شافت یک پروانه قرار گرفته که وظیفه هدایت جریان هوا از بیرون به داخل محفظه و پوسته را بر عهده دارد.
این جریان ورودی هوا باعث خنک سازی الکتروموتور و سیم پیچ میشود.
الکتروموتور همانگونه که اشاره شد با انرژی الکتریکی را هاندازی میشود که با اتصال آن به تیغه های موجود در ترمینال باکس هر موتور الکتریکی راه اندازی میشود.
این منبع تغذیه ممکن است حامل برق جریان مستقیم در هر ولتاژ و یا برق جریان متناوب تک فاز و سه فاز باشد.
همچنین کاربری های متفاوت الکتروموتور نیز نوعی از تقسیم بندی الکتروموتورها می باشد .
تقریبا در تمامی صنایع الکتروموتور کاربردهای فراوانی دارد و همانگونه که گفتیم از لوازم خانگی گرفه تا ماشین آلات سنگین صنعتی همگی از الکتروموتور بهره می برند.
با توجه به تفاوت نوع کاربری الکتروموتور که فرضا در مصارف دریایی باید دارای سطح حفاظتی بالا برای جلوگیری از نفوذ رطوبت باشد.
و یا در کاربری های کوره های صنعتی خصوصیت ضد انفجار بودن الکتروموتور بسیار حائظ اهمیت است.
در انواع جرثقیل و بالابر بسیار مهم است که الکتروموتور زمانی که باری سبک را حمل میمند و یا لودی سنگین را بالا می برد بازدهی یکسانی داشته باشد.
▓ 18 شیار/ 24 شیار/ 36 شیار/ کولری/ رتور الکتروموتور/ رتور کولری/ یونیورسال آموزشی/ یونیورسال صنعتی/ دالاندر/ سیم پیچ مجزا/ تک ضرب/ دو ضرب/ گيربكس هاي مركب/ هليكال/ هالوشافت/ دور متغيير با كنترل دورهاي فركانسي ( اينورتر ) و مكانيكي
▓ الکتروموتورهای تک فاز و سه فاز باکاربردهای صنعتی و خانگی را مطابق با استانداردهای جهانی نظیر IEC و NEMA و DIN
▓ الکترو موتورهای سه فاز تک دور با بدنه چدنی مطابق با استانداردهای IEC34
روتور قفس سنجابی، درجه حفاظت IP54
روش تهویه IC41(با پروانه خنک کننده و پره های روتور)
کلاس حرارتی F، فرکانس کار 50HZ و ولتاژ نامی 380.مناسب برای کار دائم
▓ الکتروموتورهای تک فاز صنعتی خازن استارت
خازن دائم(CRS) مطابق استانداردهای IEC 34
روتور قفس سنجابی، درجه حفاظت IP54، مناسب برای کار دائم
روش تهویه IC41(با پروانه خنک کننده و پره های روتور)
کلاس حرارتیF، فرکانس کار 50HZ و ولتاژ نامی 220.